Machteld Chante Barbara 2

Machteld van der Gaag is een Nederlandse zangeres, maar geboren en getogen in Le Vésinet, aan de rand van Parijs. In Amsterdam houdt ze haar Franse roots levend door Franse chansons te zingen. In 2018 wint ze de Grand Prix du concours de la Chanson Française de l'Alliance Française aux Pays Bas met Les amis de monsieur.

Machteld treedt op in Nederland en Frankrijk, met recitals die ze zelf of op verzoek organiseert. Haar repertoire van Franse chansons is breed, maar Barbara is haar meest gekoesterde muzikale liefde. Daarom is haar eerste cd er een met een persoonlijke keuze uit 15 Barbara-chansons, of chansons die Barbara in haar tijd heeft gezongen, zoals Les amis de Monsieur, van Vincent Scoto.

Op haar tweede Barbara album, vind je klassiekers als l'Aigle Noir, Perlimpinpin en Ma plus belle histoire d'amour terug, in de vertolkingen van Machteld en Kees.

Machteld is in het dagelijks leven een drietalige stemactrice.

Nico van der Linden, op de piano op het eerste album, was een bekende en zeer veelzijdige Nederlandse pianist. Hij heeft ook alle piano-arrangementen verzorgd, in de geest van Barbara. 

 Kees van Zantwijk, veelzijdig en virtuoos pianist en arrangeur, neemt de honneurs waar op het tweede album en tilt de muziek van Barbara ermee naar een nieuwe dimensie. Veel luisterplezier!

En 1 december 2023 verschijnt een bijzonder album: Machteld chante Shaffy. Want net als Ramses Shaffy is Machteld te laat geboren, in een land met ander licht: Frankrijk. 

Luister hier: https://lnk.to/machteldchantebarbara https://lnk.to/barbara2